Akupunktur mot øyelidelser

Akupunkturbehandling kan være med å lindre en rekke ulike øyelidelser. Eksempler på øyesykdommer er AMD, (aldersrelatert maculadegenerasjon), tørre øyne, retina pigmentosa, optisk synsdystrofi og glaukom.

Mange andre plager og lidelser knyttet til syn og øyne kan lindre med akupunkturbehandling. Spør oss om dine plager.

Gjennom de siste årene har vår akupunktør Ole Jørgen Frydenlund som en del av Klinikk 10a i Oslo og sammen med St. Olav eyeClinic i Tønsberg, opparbeidet en helt unik erfaring rundt det å lindre en rekke øyelidelser med akupunktur, kosttilskudd og øyeøvelser både gjennom egen praksis i Norge, men også via hospitering på øyesykehus i Kina – samt en rekke kurs, seminarer og studier.

Det er svært viktig for oss å presisere at akupunktører ikke er øyeleger. Vi stiller ikke medisinske diagnoser og ønsker at alle våre pasienter skal være utredet hos øyelege eller optiker før de kommer til oss for akupunkturbehandling.

For mange av de kroniske øyelidelsene, trenger man i startfasen en intensiv behandling. Rundt 14 dager (10 virkedager) med 2 behandlinger hver dag.

Dette vil naturligvis variere av forskjellig årsaker som sykdomsbilde, personlige og spesielle behov, geografisk tilhørighet og økonomi. Man mottar en behandling som varer i 45-60 min før det legges inn en pause. Så starter del to av behandlingen som varer i tilsvarende 45-60 min.

På en rekke øyelidelser tilbyr vi tilleggsbehandling som støtter opp under hovedbehandlingen. Dette kan være ernæringsanalyse og rådgivning, massasje, korrigering av nakke og rygg m.v. Ulike øyeøvelser er også viktig for å trene muskulaturen i og rundt øynene.

Før man starter en behandling gjør akupunktøren en konkret vurdering for hvert enkelt tilfelle og kartlegger behov og spesielle hensyn. Alt dette gjøres i fellesskap mellom pasient og behandler.

Vår akupunktør Ole Jørgen Frydenlund bruker forskjellig akupunkturteknikker bygget på lange tradisjoner, men satt sammen i moderne rammer og et oppdatert integrert fundament.

Ole Jørgen Frydenlund får behandlingsinnspill fra vårt samarbeidende øyesykehus i Kina, Eye Hospital i Beijing, samt behandlingsmetoder fra Dr. Tan, master Tung og systemet AcuNova som er utviklet av den kjente danske akupunktøren John Boel.

Ole Jørgen Frydenlund kan treffes på Tlf: 957 71 478