Bekkenlåsning

Bekkenlåsning

Bekkenlåsning er en tilstand hvor funksjonen i bekken leddet er redusert. Dette fører til smerter, nedsatt bevegelse og muskelspenninger i omkringliggende muskler både i bekken og sete region.

 

Årsak:

Under svangerskapet forekommer det en rekke forandringer ila kort tid i kroppen særlig rundt bekken leddet som skal ta imot for bla økt belastning. Tyngdepunktet forskyves fremover som resultat av voksende mage og svaien i korsryggen økes parallelt. Samtidig skjer det er hormonell forandring som blant annet fører til økt elastisitet i leddbånd som holder bekkenet sammen. Dette fører til økt instabilitet og en kan øke risiko for nedsatt funksjon og smerter i bekkenet på grunn av den raske forandringen som finner sted.

Andra faktorer som spiller inn er; stress, inaktivitet og overvekt som også påvirker det totale symptom og årsak bilde.

 

Behandling:

 

Råd og tips til å gjøre selv: 

 

Din behandler hos Klinikk 10A vil hjelpe deg med individuell oppfølging herunder behandlingstiltak som er nødvendig for å komme raskt og bedre tilbake. Klinikk 10A har kiropraktorer som kan sykemelde og henvise både til bilde diagnostikk,fysioterapi med refusjons ordning, og spesialist ved behov.