Jumpers knee

Jumpers knee/hoppekne

Det er en betennelsesreaksjon i senen som er festet i kneskålen. Smertene er lokalisert i feste til denne senen som er rett under kneskålen i øvre del av leggen.

 

Årsak:

Jumpers knee forekommer mest i eksplosive idretter hvor det blir gjentatt slitasje på senen som fester seg i legg benet. Eks på idretter er fotball, håndball og volleyball. Forekommer mest hos menn trolig pga menn tar i mer, og bruker mer kraft som utgjør en større kraft belastning på senen. Smertene kan oppstå akutt eller gradvis over tid.

 

Behandling:

 

Råd og tips til å gjøre selv:

Du kan gjøre mye selv ved å bytte aktivitet, sykling og svømming er to aktiviteter som minsker belastningen på senen. Is kan du prøve ved å legge på en ispose rundt et tynt håndkle der du har mest vondt i 10 min. Dette kan du gjenta 3-4 ganger ved behov.

Som primærkontakt vil din kiropraktor hjelpe deg med individuell oppfølging herunder behandlingstiltak som er nødvendig for å komme raskt tilbake. Kiropraktoren kan sykemelde og henvise både til bilde diagnostikk, fysioterapi, og spesialist ved behov.