Legghinnebetennelse

Legghinnebetennelse

En betennelsestilstand som oppstår i 2/3 på innsiden av skinnbenet. Svært vanlig belastningstilstand som oppstår hos idretts utøvere primært løpere. Smertene er lokalisert på forsiden/innsiden av leggen og oppstår særlig under og etter trening. Gradvis blir det en forverret tilstand etterhvert som presset øker og toleransen for belastning blir mindre.

 

Årsak:

Når en betennelse oppstår i muskelfeste i benhinnen blir det en hevelse som fører til trykk på  fascia og arrvevsdannelse rundt muskulaturen. Hevelsen fører til mindre plass og dermed økt smerte grunnet økt press på omkringliggende strukturer på fremsiden av leggen.

Flere faktorer spiller inn når vi ser på årsak, men personer som er over pronert eller har tretthetsbrudd, er mer utsatt.

 

Behandling:

 

 

Råd og tips til å gjøre selv: 

 

Din behandler hos Klinikk 10A vil hjelpe deg med individuell oppfølging herunder behandlingstiltak som er nødvendig for å komme raskt og bedre tilbake. Klinikk 10A har kiropraktorer som kan sykemelde og henvise både til bildediagnostikk, fysioterapi med refusjonsordning, og spesialist ved behov.