Skulder

Skulder

Smerter i skulderen er svært vanlig. Det finnes mange årsaker.

 

Vanligste årsaker:

 

Ofte ligger årsaken til smerter i skulderleddet andre steder. For optimal funksjon i skulderleddet, krever dette et godt samspill mellom rygg, nakke, skulderblad, kragebenet, og ikke minst armen. Akkurat som problemer i noen av disse områdene kan gi problemer for skulderen, kan det også påvirke motsatt. Et skulderproblem, vil ofte påvirke nakken og midtryggen, eller armen.  ”Musearm” er for eksempel sjeldent ene og alene et problem i armen, men oftere et resultat av problemer med finmotorikken i skulderen som over tid forplanter seg ned i armen.

 

Noen vanlige årsaker til skulderplager:

Impingment syndrom, AC-ledd arthrose, AC-ledd separasjon, Skuldermyalgier, Skuldertendinopatier, SLAP lesjon

 

De vanligste symptomene:

 

Undersøkelse:

Skulderen er et ”kuleledd”. Det gjør at det har mer sammensatte og komplekser funksjoner enn mange andre ledd i kroppen. Det er derfor avgjørende med en god klinisk undersøkelse for å stille riktig diagnose før man starter behandling. Det er noen ganger behov for billeddiagnostikk, enten Ultralyd, røntgen eller MR/CT. Dette kan din kiropraktor henvise til ved behov, og undersøkelsen dekkes av trygdetakster.

Noen ganger kan det være nødvendig at vi henviser til røntgen, MR, CT eller ultralyd for å bekrefte diagnosen.

 

Behandling:

Vi vil tilpasse behandlingen til ditt behov og din diagnose. Ved behov kan vi henvise til spesialist for videre utredning.

 

Kinesioteip for skulderplager:

For mange er ”kontorskulder” og musarm” blitt en daglig plage. I disse tilfellene av skulderplager dreier det seg ofte om langtids feil/overbruk. Da utvikler det seg ubalanse i viktige muskelgrupper i skulderen, rotator cuff musklene, eller støttemusklene svekkes ofte ifm at det blir stive muskler i skulderen. Da er kinesioteip sammen med annen behandling og øvelser en effektiv metode på å bryde en ond sirkel som gjerne har utviklet seg over tid.