Hva skjer ved massasje?

HVA SKJER VED MASSASJE?

En av massasjens viktigste effekter er å være forebyggende, å fungere som et bra friskvern. Massasje understøtter immunforsvaret så kroppen letter kan stå imot sykdommer. Massasjens positive effekter på blodsirkulasjonen har lenge vært kjent. Blodsirkulasjonen har en nøkkelrolle for alle kroppens funksjoner. Den tilfører vevet næring, oksygen og hormoner. Gjennom blodsirkulasjonen transporteres også tretthetsgifter, kulldioksyd og andre ”slaggprodukter” bort fra kroppens vev. Den seneste tidens forskning viser også til den store betydningen berøring har for menneskets velbefinnende. Ved hudberøring fristilles et flertall av hormoner som påvirker alle kroppens funksjoner, både fysisk og psykisk.

 

NOEN RESULTATER FRA VITENSKAPELIGE STUDIER SOM ER GJORT PÅ MASSASJE:

 

Blodsirkulasjonen: Massasjen påvirker det autonome nervesystemet som reflektorisk øker blodsirkulasjonen.

 

Lymfesirkulasjonen: Dyp muskelmassasje gir økt lymfesirkulasjon.

 

Nervesystemet: Massasje har en beroligende effekt på nervesystemet.

 

Muskler: Massasjen gjør musklene smidige og mer elastiske. Den øker muskelens næringsopptak. En muskel som er trett av arbeide eller elektrisk stimulering, kan raskere arbeide effektivt igjen om den masseres enn om den bare får hvile. Massasje øker muskelens avslapping.

 

Hormonsystemet: Oxytosin frisettes i hjernen ved berøring. En økt mengde oxitocin påvirker viktige funksjoner i indre organer og forandrer våre følelser på en slik måte at vi blir mindre aggressive og får en følelse av avslapping og metthet. Blodtrykket og pulsen synker samtidig og vi tolererer smerte bedre.